Openingstijden

Alleen op afspraak

 
Palestrinastraat 72

7557SX Hengelo, NL

Astra 1 en Eutelsat W2M met monoblock LNB

Afdrukken E-mailadres

maximum monoblockDit is ook niets anders dan nog een monoblock met 3 graden waarin twee LNB’s en een antenneschakelaar zijn geïntegreerd. Hierbij is in een vast uitgerichte schotel een extra LNB geplaatst, waarmee een naburige satelliet is te ontvangen. Deze aanpak is – dankzij de relatief lage kosten – vooral voor de ontvangst van Astra 1 (19.2 Oost) en Eutelsat W2M (16 Oost).

Astra 1 en Eutelsat W2MHet installeren van een monoblock is zeker niet gemakkelijk. Er wordt gedacht dat het een kwestie van verwisselen van je LNB voor een monoblock lnb en je schotel een beetje bijdraaien. Helaas is het niet zo makkelijk, want regelmatig kom je op de diverse forums vragen tegen over de installatie van een monoblock lnb.
Vervang de LNB door het monoblock en bevestig deze op de manier zoals op de foto (zie foto 2). Dus zorg dat je gelijk het goede signaal hebt. Richt de gecentreerde LNB (die dus DiSEqC A heeft) op de Eutelsat W2M. Hierdoor heeft de zwakste satelliet uiteraard het meeste signaal.

Het vreemde van deze opstelling met monoblock LNB is echter dat deze niet als hoofd satelliet wordt herkend, maar juist de Eutelsat W2 de voornaamste satelliet zou zijn (zie foto 3). Zorg er voor dat je de kanalen op nieuw zoekt, met de oude kanalenlijst zul je dus geen succes hebben. Als je dus het normaal monteert dan zit de Eutelsat W2M op DiSEqC A en de Astra 1 op DiSEqC B. De DiSEqC switch zit in het monoblock.

De montage is maar op 1 enkele manier juist, alle andere methodes zijn onnodig en niet correct. Vervang de LNB door het monoblock en bevestig deze op de manier zoals op de foto 2 (zie ook foto 3).

Astra 1 en Eutelsat W2MAlgemeen:
Gebruik een schotel van 80-100cm. De afstand van de Monoblock -feedhorns zijn goed voor ontvangst van 16 en 19 graden op dit type schotel. Bij een 60cm schotel zouden de hoorns iets verder uit elkaar moeten zitten, en bij een grotere 110 of 120cm zouden de hoorns dus nog dichter bij elkaar moeten zitten. Dus, daarom het advies schotel 80-100cm.

TIP:
Als je de enkele LNB die er in zit (dus voordat je de monoblok LNB monteert) uitricht op Eutelsat W2M (door bv op een Eutelsat W2 - kanaal te gaan staan) dan hoef je alleen nog maar de enkele LNB te vervangen door het monoblock lnb. Op deze mannier weet je tenminste zeker dat Eutelsat W2M op de vaste LNB gesitueerd zit (zie foto).

 

2 satellieten met "alleen 60cm" satellietschotel

  • Astra 1 (19 oost)
  • Astra 3 (23.5 oost)

 

2 satellieten met "alleen 65-70cm" satellietschotel

  • Eurobird (9 oost)
  • Hotbird (13 oost)

 

2 satellieten met "alleen 80-85cm" satellietschotel

  • Hotbird (13 oost)
  • Eutelsat (16 oost)

 

2 satellieten met "alleen 80-85cm" satellietschotel

  • Eutelsat (16 oost)
  • Astra 1 (19 oost)

Wilt u deze monoblock lnb kopen?

© 2018 Sat Reparatie by Sat Reparatie

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken


(+31) 74 250 7192
Contact
Palestrinastraat 72, 7557SX Hengelo, Nederland

Openingtijden

Ma - Vri
11:00 tot 21:00 uur
Zaterdag
19:00 tot 21:00 uur
Zondag
Gesloten
Wij werken alleen op afspraak!
Afspraak maken

Volg ons op: