Openingstijden

Alleen op afspraak

 
Palestrinastraat 72

7557SX Hengelo, NL

Astra 1, Astra 2 en Hotbird

Afdrukken E-mailadres

Visiosat Bi-Satellite Met multiholder BISAT G3 A uitbreidingsset maakt u van een Visiosat antenne een 3 satelieten opstelling. Nu heb je Astra1, Astra2, en Hotbird beschikbaar op de Visiosat Bisatellite antenne. Standaard schotels zijn er minder geschikt voor, al blijken de meeste 85 cm modellen prima te voldoen voor deze trie satellieten. Standaard offset schotels kunnen op deze manier satellieten ontvangen die niet meer dan zo’n 8 graden verschillen in orbitpositie.

 

 

Monoblock Hotbird and Astra 1Diverse fabrikanten ontwikkelden speciale schotels waarin 2 of zelfs nog meer LNB’s zijn te gebruiken. Bekend zijn de Visiosat BySatellite en de Wave Frontiers schotels. Meestal worden deze schotels gebruikt voor de ontvangst van Astra 19° en Hotbird 13°. Maar met multiholder BISATG3A uitbreidingsset maak je van een Visiosat antenne een 3 satelieten opstelling.

Als je oude multiholder voor Hotbird en Astra 1 vervangt door BISATG3A multiholder, dan heb je schotel voor Horbird, Astra 1 en Astra 2. Kanalen in de lijst moet je vervangen, dus op nieuw laten zoeken of je kan DiSEqC switch zo installeren: DiSEqC A voor Hotbird, DiSEqC B voor Astra 1 en DiSEqC C voor Astra 2. Dan kan je nog met oude kanalenlijst succes hebben. Plaats de LNB's in het multiholder BISAT G3 A en bevestig deze op de manier zoals op de foto.


Algemeen:
Gebruik een Visiosat Bisatellite of Triax schotel van 80-90cm. De afstand van de LNB's zijn afgesteld op het gemiddelde van dit type schotel. Bij een 80cm schotel zouden de LNB's iets verder uit elkaar moeten zitten, en bij een grotere 110 of 120cm zouden LNB's dus nog dichter bij elkaar moeten zitten. Dus, daarom het advies schotel 80-90cm.


TIP:

Als je de enkele LNB die er in zit (voordat je de BISAT G3 A multiholder LNB monteert) uitricht op Astra 1 (door bv op een Astra 1 kanaal te gaan staan) dan hoef je alleen nog maar de LNB holder te vervangen door BISAT G3 A multiholder. Op deze mannier weet je tenminste zeker dat Astra 1 op de vaste LNB gesitueerd zit.

Hier heb je een aantal voorbeelden waarmee je 3 of 6 satellieten kunt ontvangen op een vast opgestelde schotel:

[ Archsat ] [ BISAT - VISIOSAT ] [ TechniSat Multytenne ] [ Triax ] [ WaveField ]

© 2018 Sat Reparatie by Sat Reparatie

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken


(+31) 74 250 7192
Contact
Palestrinastraat 72, 7557SX Hengelo, Nederland

Openingtijden

Ma - Vri
11:00 tot 21:00 uur
Zaterdag
19:00 tot 21:00 uur
Zondag
Gesloten
Wij werken alleen op afspraak!
Afspraak maken

Volg ons op: